Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Gezonde eiwitten

Vis is een bron van eiwitten en vitamine A, B6, B12, D en E. Daarnaast levert vis belangrijke mineralen op zoals jodium en selenium. Vette vis heeft een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuren.

Pelagische vis, zoals makreel, haring, blauwe wijting, horsmakreel en sardien zijn vette vissoorten bedoeld voor menselijke consumptie. Vette vis heeft vele positieve effecten op de menselijke gezondheid. Belangrijke markten zijn Nigeria, Ivoorkust, Egypte, Oost-Europa, China en Japan. Daarnaast levert Cornelis Vrolijk via eigen verwerkingsbedrijven vis aan haar thuismarkt in Nederland en aan de Noord Europese retail.

Voor de demersale vis, zoals schol, tong, rode poon, mul en inktvis is de Noordzee het belangrijkste vangstgebied. De Noordzee is één van de meest productieve en één van de schoonste zeeën ter wereld. Met onze kotters leveren we verse vis aan consumenten door heel Europa. De vis wordt aangevoerd en via de veiling in Scheveningen verkocht. Van restaurants en viswinkels in Den Haag en Zuid-Holland tot aan handelaren die de vis exporteren naar Zuid-Europa.