Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Ons MVO-beleid, op basis van 4 pijlers

Cornelis Vrolijk is als familiebedrijf sinds 1880 actief in de visserij en wil dat ook in de toekomst van generatie op generatie blijven. We ondernemen met een langetermijnvisie waarbij we met respect omgaan met mens en milieu. Dat is de kern van ons MVO-beleid.

We verwoorden onze doelstellingen én resultaten in meer detail per bedrijfsactiviteit in onze MVO-beleidsplannen en MVO-verslagen. De 4 pijlers van ons beleid beschrijven samengevat waar wij voor staan.

GEZOND VOEDSEL
Cornelis Vrolijk levert dagelijks vis aan miljoenen mensen. Onze vis draagt bij aan een gezonde maaltijd, ook op een betaalbare wijze voor mensen die anders beperkte mogelijkheden hebben om puur natuurlijke, eiwitrijke producten te kopen. We investeren tijd en energie in het leveren van de beste kwaliteit vis en willen daar ook om bekend staan.

VISSEN VOOR ALTIJD
Als familiebedrijf denken we in generaties en willen we dat ook onze kinderen en kleinkinderen kunnen blijven vissen. We vissen daarom op een duurzame wijze, waarbij we oog hebben voor innovaties op het gebied van selectieve en milieuvriendelijke vistechnieken. Ook werken we veel samen met onderzoekers om verantwoord beheer van visbestanden te ondersteunen.

DAGELIJKS DUURZAAM
Cornelis Vrolijk onderneemt met zorg voor het milieu op zee en op land. Bij alles wat we doen kijken we of het slimmer kan. Kunnen we minder afval produceren? Minder energie gebruiken? Ook werken we samen met andere bedrijven in de keten om hergebruik van producten of grondstoffen te maximaliseren.

ZORG VOOR MENSEN
Bij zorg voor mensen denken we aan onze medewerkers, maar ook aan de mensen in de gemeenschappen waar we actief zijn. We zijn ons ervan bewust dat Cornelis Vrolijk als onderneming substantiële invloed heeft op de levens van heel veel mensen. We gebruiken die invloed voor een zo groot mogelijke positieve bijdrage aan hun welzijn.