Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Puur natuurproduct

Vakmanschap is nodig om vis goed te behandelen. Het is voedsel waarvan iedereen moet kunnen genieten. Dat is de reden waarom onze vissers de vangst direct op zee invriezen. Zo blijft onze vis super vers.

Onze schepen zijn zo ontworpen dat Cornelis Vrolijk een puur natuurproduct van hoge kwaliteit levert dat tegelijkertijd ook betaalbaar is. Aan boord wordt de vis verwerkt volgens strikte kwaliteitsprotocollen (zoals HACCP). Met minimaal verlies van kwaliteit wordt de vis in gekoelde zeewatertanks gehouden, ingevroren en binnen de 6 en 12 uur na de vangst verpakt.

De kwaliteit van onze demersale vis wordt in grote mate gewaarborgd door de manier van vissen en de behandeling van de vangst aan boord. Onze kotters vangen de vis met de zogenaamde pulstechniek of met de flyshootmethode. Naast de toepassing van deze twee innovatieve vangstmethoden weten de schippers en bemanning de kwaliteit superieur te krijgen en te houden door hun ‘gouden regel’: het net niet te lang onder water laten om te volle netten en schade aan de vis te voorkomen en zorgen dat de vis zo snel mogelijk op ijs in het ruim terecht komt. Rond 2010 zijn alle schepen uitgerust met scherfijsmachines. Dit heeft de versheid en houdbaarheid van de vis sterk verbeterd.