Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Familiebedrijf sinds 1880

 
De basis van Cornelis Vrolijk werd gelegd door Frank Vrolijk die in 1880 een haringhandel oprichtte in Scheveningen. Vanaf het begin van de 20e eeuw waren de rederij en de handelsmaatschappij gericht op de haringvisserij op de Noordzee. Begin jaren vijftig verhuisde zijn oudste zoon Cornelis Vrolijk een deel van het bedrijf naar IJmuiden en ging verder onder de naam Cornelis Vrolijk’s Visserij Maatschappij BV. 

In de jaren zestig deed de hektrawler haar intrede. Tevens werden nieuwe conserveringsmethoden voor onze visserij geïntroduceerd. Er kwamen diepvriesinstallaties en vriesruimen aan boord zodat de vis direct uit zee ingevroren kon worden.  
 
Eind jaren 70 werd de oorspronkelijke haringvisserij uitgebreid naar visserij op nieuwe soorten: makreel en horsmakreel. Dit breidde de verkoop uit van Noord West Europa naar de wereldmarkt. Sindsdien is een groot deel van onze vangst bestemd voor de Afrikaanse en Aziatische markt.

Via Primstar BV is Cornelis Vrolijk sinds midden jaren 90 ook actief in de visserij op en kweek van (tropische) garnalen. De overname van rederij Jaczon BV in 2005 betekende een uitbreiding van de vloot vriestrawlers en de toevoeging van een aantal kotters op de Noordzee. Door de overname in 2016 van Jac. den Dulk & Zonen BV (haringverwerking en groothandel) en Seafood Parlevliet BV (haringverwerking en rokerij) is de keten gegarandeerd van schip naar schap, zonder tussenschakels.