Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Aan wal en op zee

Samenwerking met de wetenschap en technische innovatie maken het mogelijk dat pelagische vis een grotere rol krijgt in de toenemende vraag naar gezonde en betaalbare eiwitten. Dankzij de efficiënte vistechnieken en invriesmethode is de CO2 voetafdruk van de pelagische visserij, zoals makreel en haring, aanzienlijk lager dan andere dierlijke eiwitten producten zoals vlees of kweekvis.

Ons beleid is gericht op het nog verder terugbrengen van onze CO2 voetprint. Niet alleen op zee, maar ook aan de wal. Dit doen we door inkoop of productie van groene energie en innovatieve ontwikkelingen gericht op vermindering van ons energieverbruik. Daarnaast zijn op alle schepen aanzienlijke investeringen gedaan om gebruik te kunnen maken van moderne milieuvriendelijkere vriesinstallaties.

Energieverbruik is een belangrijk aandachtspunt binnen onze bedrijfsvoering. Onze schepen gebruiken brandstof tijdens het stomen van en naar visgronden en tijdens het vissen. De schepen hoeven niet elke week terug naar een haven. De vis wordt aan boord ingevroren en de schepen bieden veel ruimte voor opslag (voor een gemiddelde duur van een visreis van 3 tot 4 weken). Hierdoor blijft het energieverbruik – en dus de CO2-voetafdruk - per kilo product relatief laag.